Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Приложно изкуство и Хоби » Декупаж » Декупажни хартии ЯПОНИЯ 18век

FINMARK
Декупажни хартии ЯПОНИЯ 18век
Декупажът е приложно изкуство, при което се изрязва мотив или изображение от различен материал -предимно хартия или салфетка. След това мотивът се залепя с декупажно лепило върху дадената повърхност за декориране: дърво, метал, плат, стъкло, порцелан и др. Декупажната техника се използва най-вече  за декориране на вътрешен или външен интериор, за освежаване на стари предмети, за създаване на красиви бижута и всякакви други идеи, които имат творците.

Декупажните хартии са със силно устойчиви принтове на различни теми, отпечатани върху много фини, тънки и устойчиви хартии.

Хартията за декупаж се отличава от салфетката основно по нейната плътност. Хартията е по-плътна и дебела, цветовете й са по-ярки и наситени и остават такива при работа. При работа с хартия не е задължително предмета да се оцветява предварително, за да изпъкват цветовете.

Тя е много здрава и с много устойчиви цветове, които са ярки дори на тъмна повърхност (черна). Цветове и мотивите на хартията не се променят при мокрене и остават такива с години. Безкиселинна и без съдържание на лигнин. 

Хартията за декупаж задължително се мокри преди употреба!

При хартията за декупаж, за разлика от салфетката, декупажното лепило се поставя и от двете страни: първо от опаковата страна и когато се позиционира върху предмета се намазва и от лицевата страна, като с четка, валяк или с пръсти се отстраняват мехурчетата въздух останали между хартията и предмета (ако има такива).

Начин на употреба:

1.       Почистете и подсушете добре повърхността, върху която ще работите. Ако повърхността е дървена изисква предварително изшкурване с финна шкурка.

2.       Грундирайте повърхността: с акрилен грунд или с избран от Вас цвят акрилна боя.

3.       Номокрете хартията или избран мотив от нея. Това може да стане с помощта на гъбичка или директно под течаща вода. Оставете хартията на страни да изсъхне малко.

4.       Намажете опаковата страна на хартията с декупажно лепило.

5.       Позиционирайте мотива върху избрания от Вас предмет и внимателно остранете въздушните мехурчета, които могат да се появят. Това, най-лесно може да направите с четка, валяк или пръсти.

6.       Нанесете плътен слой лепило отгоре върху хартията с четка, като винаги работите от вътре на вън по обекта.

7.       Изчакайте да изсъхне напълно. Време на съхнете: минимум 2 часа. Може да ускорите съхненето със сешуар или ако поставите предмета в близост до източник на топлина.

8.       След крайно декориране на предмета, трябва да лакирате с акрилен или полиуретанов лак.

 

Finmark декупажна хартия е създадена специално за декорации.

Характеристики:

Размер: 50х70см

Грамаж: 100гр./м2

Безкиселинна хартия

Без лигнин

 


За да закупите единичен продукт, въведете желаното от Вас количество и натиснете бутона "Добави".

Можете да поръчате повече от един продукт едновременно като въведете желаните количества и натиснете бутона "Купи избраните" в края на страницата.

FINMARK
Японски мъж 18ти Век, 50х70см, 100гр, 1л.
No:AZ067
На склад
Японски мъж 18ти Век,50х70см,100гр,1л.
2.50лв.
FINMARK
Kitagana Utamaro, 50х70см, 100гр, 1л.
No:AZ074
На склад
Kitagana Utamaro,50х70см,100гр,1л.
2.50лв.
FINMARK
Гейши, 50х70см, 100гр, 1л.
No:MC617
На склад
Гейши,50х70см,100гр,1л.
2.50лв.
Показани 1 - 3 (всичко 3 позиции) Страници:  1 
Всички цени са в лева с включен ДДС.
Внимание! Изображенията са илюстративни, възможни са леки отклонения в цвета при различните монитори.