Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Изобразително изкуство » Литография и Офорт » Мастила за офорт

CHARBONNEL
Мастила за офорт
Характеристики:

1. ИНТЕНЗИВНОСТ

Съдържанието на пигменти в мастилата е изключително високо, с цел да се постигне добра цветова наситеност дори при разреждане в бялата транспарентна база.

2. ИЗТРИВАНЕ

Изтриването на мастила Charbonnel зависи от вискозитета и съдържанието на пигмент в тях. Някои от черните мастила са трудни за изтриване, поради високият им вискозитет. При пруско синьото изтриването е трудно, заради пигмента му. Изтриването може да се подобри като се добави малко ленено масло в боята, преди да се положи върху плочата.

3. КОНСИСТЕНЦИЯ

Констенцията също се измерва на база вискозитет и съдържанието на различни пигменти в мастилата. При черните мастила консистенцията зависи от вискозитета.

Адхезията и плътността на мастилата могат да се намалят като се добави ленено масло. Ако мастилото е по-течно от желаното може да се добави бяла транспаретна база, за да го сгъстите.

4. СИКАТИВНИ СВОЙСТВА

Гравюрните мастила са подобни на маслените бои – съхнат чрез окисляване. Плътността на мастилото е по-малка от тази на маслената боя, затова и времето за съхнене е по-малко. В допълнение, хартията абсорбира повече боя от платното. За пълно изсъхване са необходими поне 2 седмици.

5. СВЪРЗВАТЕЛ

Свързвателят използван при мастилата за офорт Charbonnel е ленено масло. Това е полимеризирано ленено масло, което чрез нагорещяване става по-гъсто. Същото ленено масло пожълтява съвсем малко с течение на времето. Колкото повече се изпича маслото, толкова по-висок вискозитет има. Вискозитетът се измерва с пози (poise) – колкото е по-висока позата, толкова е по-висок вискозитета.

Офортните мастила на Charbonnel съдържат 30 пози ленено масло (среден вискозитет).

Някои от черните съдържат 200 пози ленено масло. Тези разновидности вискозитет позволяват работата по различни техники и дават различни резултати.

Например: С черното мастило Арт.№ 55985 е трудно изтриването на плочата поради високия му вискозитет, но подсилва ефекта на сухата игла. Идеален е за суха игла и акватинта.

Гравюрните мастила на Charоbonnel не съдържат никакви допълнителни съставки катo сикативи или восък. Но ако желаете може да добавите.

6. ГАМАТА:

Пълната гама съдържа 52 цвята в алуминиеви туби 60мл и 58 цвята в алуминиеви кутии 200мл.


За да закупите единичен продукт, въведете желаното от Вас количество и натиснете бутона "Добави".

Можете да поръчате повече от един продукт едновременно като въведете желаните количества и натиснете бутона "Купи избраните" в края на страницата.

CHARBONNEL
Мастило за офорт 60мл c. 2 - raw sepia
No:331898
Вижте повече!
Мастило за офорт 60мл c.2-raw sepia
19.00лв.
Показани 1 - 1 (всичко 1 позиции) Страници:  1 
Всички цени са в лева с включен ДДС.
Внимание! Изображенията са илюстративни, възможни са леки отклонения в цвета при различните монитори.