Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Ученици и деца » Бели хартии » Бели хартии за сухи техники

CANSON
Бели хартии за сухи техники
 

Още от училище се започва рисуване с молив, пастел, въглен, туш. Поради тази причина трябва да има хартии предназначени както за начинаещи и студенти, които търсят добро качество на добра цена, така и за художници на бързите скици, карикатуристи, портретисти, графични дизайнери.

Хартиите са сухи техники варират в много и различни грамажи и структури, за да може да подберете най-подходящата за Вас.

Грамажите на хартията за сухи техники може да е дори под 80 грама (офсетова хартия) и да достигне до 250 грама (тежка хартия) подходяща за мастила, тушове, маркери или смесена техника.

Тънки хартии за сухи техники (от 80 до 120 грама): Основните хартии за молив, въглен и сангин са тънки и гладки. Независимо от малкия грамаж, повечето хартии са направени да издържат на триене, а гладкостта им позволява създаването на светлосенки. Често този вид хартии са предпочитани за работа с туш и перо. Основно тънките хартии са бели или цвят слонова кост (кремава).

Специфични хартии за пастели: Характерна черта на сухия пастел е неговата ронливост и трудното му задържане върху хартията. Поради тази причина има специално създадени хартии за сух пастел, чиято структура е средно грапава (като килийки на пчелна пита). Така пастелът се позиционира чудесно върху хартията, може да се размазва регулирано и да достигате търсеният от Вас ефект. Хартиите за пастел са между 160 и 180 грама и могат да бъдат в различни цветове и размери.

Тежки хартии за сухи техники (от 180 до 250 грама): Този тип хартии се използват за създаване на по-детайлни и сложни творби. Хартиите на Canson са третирани против мухъл и имат много добри консервационни характеристики (не пожълтяват с времето). Може да триете многократно без да нарушите повърхността им. На тежките хартии може да работите и смесена техника: да включите бои, маркери, мастила. 


1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?osCsid=392a48f8c9d9fd3cdfb28733c32f0665' at line 1

select products_id from products where products_master = 1000145?osCsid=392a48f8c9d9fd3cdfb28733c32f0665

[TEP STOP]