Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Изобразително изкуство » Графични и скеч материали » Въгленови моливи

CretacoloR, KOH-I-NOOR
Въгленови моливи
Въгленовите моливи са направени чрез поставяне на пресован въглен (въглен на прах и свързващо вещество - смола или восък) в дървен или хартиен кожух.Най-често използваната дървесина за това е от кедър. Така създаденият въгленов молив го прави идеален за създаване на фини, чисти и свежи рисунки, които бихте могли да произведете с графитни моливи, но с допълнително предимство, че можете да създавате много дълбоки черни матови зони и нюанси, които нямат блясък.Предимство на въгленовите моливи е, че има много по-малък шанс за счупване и те много лесно се подострятт дори без да е нужна острилка. Предлагат се в същrje твърдостr като пресованите въглени, варираща от изключително мек до твърд, или от 6B до HB.
Комбинацията от въглени, въгленови моливи и графитни моливи може значително да подобри вашата рисунка, играейки както с тон, така и с матови и отразяващи повърхности. 
Някои художници - портретисти използват графит за косата, очите и аксесоарите, а след това въглен и  въгленови моливи за нежен мек тон на кожата и за по-меки и по-луксозни материи.

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?osCsid=ad51cddab029e5843bacc72196373f71' at line 1

select products_id from products where products_master = 1000198?osCsid=ad51cddab029e5843bacc72196373f71

[TEP STOP]