Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Изобразително изкуство » Графични и скеч материали » Въглени

CretacoloR, KOH-I-NOOR
Въглени
Въгленът е един от най-старите материали за изкуство, използвани някога. Първата записана употреба са пещерните рисунки, които датират от 23 000 г. преди Новата Ера. Оттогава са измислени или използвани различни технологии и методи за подобряване на свойствата му и компенсиране на структурната му слабост.
Как се прави въглен?
Дървеният въглен се получава чрез изгаряне на напълно естествена материя като растения, дърво или кост за дълъг период от време в камера или пещ, в която е ограничен въздушния поток. Това води до непълно изгаряне на материала и получаване на формата на въглерод, която познаваме като въглен.
Какво е въглен?
Въгленът е сух материал /продукт/, който може да се използва в суровия си вид като пръчици или прах или смесен със смола или восък, за да се улесни работата. Той може да създаде широка гама от тонални марки от интензивно матово черно до много светло сиво. Структурата му позволява лесно да се отстрани от повърхността върху която е нанесен с четката или с ръка, въпреки че може да остави известно оцветяване поради прах, задържан в текстурата на повърхността. Може да се нанася върху гладки или груби повърхности с лекота и правилното количество натиск.
Видове въглени за художници:
Дървесината, подготовката, свързващите вещества и формата променят драстично текстурата и приложението на различни форми на въглените и определя различните видове въглени и техните приложения.
Лозовият и върбовият въглен са направени чрез загряване на реални лози и парчета върба в пещ или камера. Получените въглени са доста тънки и дълги и винаги са леко криви (неправилни), като това ограничават разнообразието на щрихи, които можете да направите.
Лозовият въглен е идеален за рисуване на бързи скици или композиции, които се нуждаят от постоянна обработка. Предлага се в диапазон на твърдост, включително мека, средна и твърда.
Липата също е дърво, което обикновено се използва за създаване на въглени на пръчки


1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?osCsid=ad51cddab029e5843bacc72196373f71' at line 1

select products_id from products where products_master = 1000199?osCsid=ad51cddab029e5843bacc72196373f71

[TEP STOP]