Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Изобразително изкуство » Аерография » Разредители, грундове, медиуми и лакове

Acrylicos Vallejo
Разредители, грундове, медиуми и лакове
Тук можете да намерите различни грундове, медиуми, лакове, разредители, пасти, медиуми и лепила за декали (ваденки), оксидиращи глазури

Повърхностният грунд най-често се използват за подготовка на повърхността на модела или миниатюрата, преди да започнете процеса на оцветяване.
Той може да се нанася директно върху повърхността или да се смесва с други помощни материали като лакове, медиуми и др.
Грундовете могат да се нанасят върху всички повърхности, смоли, PVC, месинг, бял метал или дърво.
Грундът подобрява прилепването на боите, нанесени върху грундираната основа и запазва и най-малкия детайл на модела.
Препоръчва се нанасянето на грунда на отделни слоеве. Изсъхва бързо и образува хомогенен филм с изключителна здравина и устойчивост в рамките на няколко часа след нанасяне.Не се препоръчва да смесвате грунда с продукти на алкохолна или солвентна основа. Може да го нанасяте с аерограф или с четка. Грундът има способността да се самоневилира и има матов завършек.
Грундът не е запалим и не съдържа разтворители. Може да изтриете грунда преди да е засъхнал с вода.

Медиумът се използва за подобряване ливкостта на боите, намалява тяхната гъстота и увеличава прозрачност им. Подобрява смесването на отделните цветове.
Повишава гъвкавостта и еластичността на боите и прилепването им към повърхността.
Не жълтее и не променя тоналността на цвета.

Лак
Използва се за защита на боядисаните модели от прах, драскотини, замърсявания и влага.
Може да бъде акрилен гланцов, матов или сатенен лак на водна основа с бързосъхнеща формула и акрилна смола с изключителна твърдост здравина и устойчивост във времето. 
Тук може да намерите и лакаот ново поколение, предлаган под името "Лак Mecha".Този лак е със сатенено или матово покритие, изключително устойчиви на удари, специално проектирани за работа с аерограф върху повърхности, изложени на агресивна среда.Усъвършенстваната формула съдържа революционен компонент, който гарантира изключително прилепване дори в най-трудно достъпни повърхности и предлага голяма устойчивост на грубо боравене, удар, триене, драскотини и други агресивни актове.

Разредител за аерографи
Разрежда боята без загуба на адхезия, устойчивост и консистенция. Използва се за намаляване гъстота на боите, и увеличаване на течливостта и забавяне на времето за сушене.
Прави боята по-прозрачна, но не я изсветлява.

Напукващ медиум 
Медиум на водна основа.Полага се между два цвята акрилна боя, за да създаде кракъл (напукващ) ефект.
При използване като финален лак се получават фини прозрачни пукнатини (тези пукнатини могат да се патинират допълнително) 

Паста за моделиране Plastic Putty
Plastic Putty е паста за моделиране, която изсъхва до абсолютно матово покривно бяло, напълно непрозрачно, каменно твърдо покритие.
Използва се главно за възстановяване или преструктуриране на модели и миниатюри, за текстури и високи релефи.

Безцветен медиум за Декали (ваденки)
Това е средство, което предпазва декала и изглажда краищата му, така че да се съчетаят с повърхността на модела.
Подобрява адхезията на декалите към повърхността на модела и предпазва от поява на мехурчета.
Служи за почистващ агент и подготвя повърхността на модела за полагането на декала.
Използването му води до омекотяване на декала, и позволява лесното му адаптиране към детайли на повърхността като вдлъбнати линии, повдигнати ръбове, винтове или болтове.

Безцветно лепило за Декали
Лепило на водна основа с матов завършек.Предпазва декалите и заглажда техните ръбове, така че да се слеят с повърхността на модела
Почиства и подготвя повърхността на модела преди поставянето на декалите и мокрите трансфери, подобрява прилепването на декала и предотвратява образуването на въздушни мехурчета без нужда от предишен слой лак.

Оксидираща глазура
Въпреки че най-често е срещана във варианти на синьо-зеленото, в зависимост от наличните химикали, тя всъщност може да варира от тъмно синьо до ярко зелено и дори жълто и бяло според различните етапи на излагане.
Оксидиращата глазура Verdigris Glaze е един от тези продукти, които всеки художник и моделист трябва да има в арсенала си. Може и да не го използвате постоянно, но когато имате нужда да направите нещо наистина красиво и различно,  ще се радвате, че го имате под ръка! 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?osCsid=26c2c2a39d3ecf305128e6efd809bff8' at line 1

select products_id from products where products_master = 1000342?osCsid=26c2c2a39d3ecf305128e6efd809bff8

[TEP STOP]