Производители
Количка
  0 продукта
Начало » Изобразително изкуство » Скицници и блокове за рисуване » Блок за акварел Montval подлепен 10. 5x12. 5см, 300gsm, студена преса, 12листа

CANSON
Блок за акварел Montval подлепен 10. 5x12. 5см, 300gsm, студена преса, 12листа

C200006532Цена: 9.00лв.

Canson® Montval®
Основното предимство на тази висококачествена акварелна хартия е възможността за лесно извършване на корекции. Хартията  има голяма изтриваемост и позволява корекции дори с помощта на обикновена четка.

Хартията Canson® Montval® е проектирана и създадена от известния художник Гаспард Майлол (Gaspard Maillol) в началото на 20-ти век и е произведена на машина Foundrinier(това е  индустриална машина за производство на хартия и  картон от смес от пулп и вода в големи количества и при висока скорост.
Машината позволява излишната вода да се оттича, образувайки непрекъснат лист за по-нататъшно изсушаване чрез засмукване , налягане и топлина. Каландрите (ролки или плочи) изглаждат хартията или картона и придават гланц или друго желано покритие на повърхността. Това е първата машина, която произвежда непрекъсната хартия на ролка. Машината Fourdrinier е изобретена във Франция през 1799 г. от Луис Робърт и впоследствие е усъвършенствана в Англия, където е патентована от Хенри и Sealy Fourdrinier).

Canson® Montval® е Вашата хартия, когато става въпрос за акварел, но може да се използва и с други мокри техники като гваш или акрил.

Тегло или дебелина
300 g/m² (студена преса)

Цветове и текстури
Изключително бяла студена преса

Препоръчителни техники
Идеална за: акварел
Подходяща и за: гваш и акрил

Гаранция за стандарт и дълголетие
Съответства на ISO Standard 9706, без киселини(acid-free) и без добавки за оптична яркост.
Третирана против мухъл и плесени.

Формат
Блок подлепен 300 gsm:
10,5 x 15,5 cm 

Всички цени са в лева с включен ДДС.
Внимание! Изображенията са илюстративни, възможни са леки отклонения в цвета при различните монитори.